Gadskārtējā notariāta balva ”Gada notārs” piešķirta Antai Maldupei-Krūmiņai

Par ieguldījumu notariāta sistēmas attīstībā, notariāta vērtību popularizēšanā un augstiem morāles kritērijiem “Gada notārs 2016/2017” apbalvojums piešķirts Rīgas notārei Antai Maldupei-Krūmiņai. Notariātā Anta Maldupe-Krūmiņa darbojas kopš 2002. gada, pirms tam savu karjeru veidojusi gan notariātā, gan advokatūrā, kā arī strādājusi Latvijas Republikas Tieslietu ministrijā un Kultūras ministrijā.

Anta Maldupe-Krūmiņa ir Latvijas Zvērinātu notāru padomes (LZNP) Iekšējās kontroles komisijas locekle un aktīva notāru labās prakses un notāru digitālās identitātes grupas dalībniece. Viņa ir bijusi Notāru kolēģijas Revīzijas komisijas un notāru eksāmenu komisijas locekle. Anta Maldupe-Krūmiņa padomes atzinību saņēmusi ne tikai par neatlaidīgu un aktīvu darbu iedzīvotāju labā sava biroja ikdienā, bet arī Notāru dienu laikā un, sniedzot konsultācijas neklātienē, piemēram, ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību.

“Antas Maldupes-Krūmiņas darbu un personību raksturo uzticamība un mērķtiecība. Viņa demonstrē pašiniciatīvu, uzņemas papildu pienākumus un atbildību. Veidojot kontaktus ar klientiem, domā par veiksmīgu sadarbību ilgtermiņā. Apzinoties nepieciešamību, aizstāv nepopulārus lēmumus un ierosinājumus, izprot kopīgos mērķus un pakārto savu rīcību to sasniegšanai. Notāre saglabā profesionālu attieksmi arī emocionāli nepatīkamās un stresa situācijās, viņa pārzina un ievēro normatīvos aktus un noteiktās procedūras, ir piemērs citiem tiesiskuma ievērošanā. Anta Maldupe-Krūmiņa ātri un efektīvi iegūst un izmanto darbam nepieciešamo informāciju no citām personām vai iestādēm, efektīvi pielieto modernās tehnoloģijas. Notāre augstu vērtē argumentus, kurus sarunas biedrs izmanto savas domas pamatošanai, un atzīst citu cilvēku un viņu ideju vērtīgumu,” stāsta LZNP rīkotājdirektore Vija Piziča.

Izvērtējot Latvijas notāru individuālo veikumu, titulu “Gada notārs” LZNP piešķir jau vienpadsmito gadu. Tas kalpo kā apliecinājums ne tikai notāra nevainojamai profesionālajai darbībai ikdienā, bet arī ieguldījumam visas notariāta sistēmas attīstībā un popularizēšanā.