27. aprīlī norisināsies Notāru stundas t/p Alfa

Lielās talkas dienā zvērināti notāri aicina parūpēties arī par savas ikdienas juridiskās vides sakopšanu. Sestdien, 27. aprīlī, t/p Alfa no plkst. 12.00 līdz 17.00 norisināsies Notāru stundas – “Pajautā par lietām, kas svarīgas katrai ģimenei!”. Ikvienam interesentam būs iespēja saņemt zvērinātu notāru bezmaksas juridiskās konsultācijas par laulībām, kopdzīvi, bērniem un īpašumiem. 

Sev svarīgus jautājumus varēs noskaidrot gan tie, kuri pošas kāzām vai jau ir laulībā, vai vienkārši dzīvo kopā, kā arī tie, kuri nolēmuši šķirties vai jau dzīvo atsevišķi. Notāru stundāsvarēs uzzināt būtisko par juridiskām lietām, kas saistītas ar bērniem, kā arī ģimenes īpašumiem. Notāri atbildēs arī uz citiem jautājumiem un palīdzēs rast risinājumu visdažādākajām juridiskajām situācijām.

Vai arī vecvecākiem nepieciešama kāda pilnvara, pieskatot savus mazbērnus viņu vecāku prombūtnē? Kā uztvert priekšlikumu noslēgt laulības līgumu? Kā nodrošināt savas tiesības nereģistrētās attiecībās? Kādas nianses ģimenē vērts pārrunāt attiecībā uz mantojuma atstāšanu un mantošanu? Ir daudz un dažādas it kā ikdienišķas, bet ļoti nozīmīgas lietas, kurās cilvēki visbiežāk neiedziļinās brīdī, kad viss ir kārtībā. Taču, lai varētu dzīvot ar mierīgu sirdi, savas tiesības ir jāpārzina, tāpēc aicinām cilvēkus izmanot iespēju bezmaksas notāru konsultācijām,” uzsverLatvijas zvērinātu notāru padomes rīkotājdirektora vietniece Vija Piziča.

Notāru stundās interesentiem būs iespēja saņemt padomu no zvērinātiem notāriem sev svarīgos juridiskos jautājumos. Pilnvaras saistībā ar bērnu vecāku prombūtni, laulības līgums un tā slēgšana, vienošanās par bērnu aizgādniecību un uzturlīdzekļiem, laulības šķiršana pie notāra, nākotnes pilnvarojums, pēdējās gribas rīkojumi – testaments un mantojuma līgums. Šie un vēl citi aktuāli jautājumi būs 27. aprīļa dienaskārtībā.

“Šādas Notāru stundasrīkojam pirmo reizi un ceram aizsākt kā jaunu tradīciju. Viss atkarīgs no apmeklētāju intereses. Mūsu nolūks ir izglītot, veidojot nopietnāku attieksmi pret juridiskajiem jautājumiem, kas skar dažādas pavisam ikdienišķas dzīves situācijas, par kurām ne vienmēr aizdomājamies. Nav jānotiek nelaimei, lai dotos pie notāra, – ir jābūt zinošam, tādējādi laikus pasargājot sevi un savu ģimeni no dažādām negaidītām problēmām un sarežģījumiem,” uzsver t/p “Alfa” vadītāja Irīna Toropova.

Konsultācijas norisināsies t/p Alfa 1. stāvā pie C ieejas. Visi laipni gaidīti!