“DigiNotārs” saņem IKT nozares gada balvu "Platīna Pele 2018"

29. novembrī tika pasniegtas Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) ikgadējās "Platīna peles" balvas sešās kategorijās, un par speciālbalvas "Veiksmīgākais E-paraksta integrācijas risinājums" ieguvēju, kurš vislabāk integrējis e-parakstu iestādes vai organizācijas sistēmā, e-pakalpojumā vai risinājumā, kļuva Latvijas Zvērinātu notāru padomes (LZNP) projekts "DigiNotārs". Balvu LZNP saņēma kopā ar portāla "DigiNotārs" galveno izstrādātāju SIA "MAK IT".

"Konkursam pieteiktie projekti un to autori ir spilgts piemērs - tehnoloģijas vairs nepastāv izolētībā, pateicoties ar digitālām prasmēm apveltītu cilvēku spējām, tās tiek integrētas jebkurā jomā un darbības sfērā kā palīgs, atbalsts ērtākai dzīvei un produktīvākam darbam," norāda LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

Pirmo reizi konkursa pastāvēšanas vēsturē, godalgoto kategoriju sarakstam tika pievienota kategorija "Mākslīgā intelekta risinājums - sabiedrībai un biznesam", kurā galveno balvu ieguva AS "Emergn" izstrādātais un Valsts ieņēmumu dienesta piedāvātais pakalpojums "Nodokļu deklarāciju apstrāde, izmantojot robotizētu risinājumu".

Kategorijā "Uzņēmuma digitālā transformācija" IKT gada balvu izcīnīja AS "Latvijas Finieris" ar projektu "Uzņēmuma ražošanas uzskaites un plānošanas procesu digitalizācija".

No kategorijā "Valsts digitālā transformācija" finālā iekļuvušajiem projektiem, galveno balvu ieguva Ceļu satiksmes drošības direkcijas radītais e-pakalpojums "Autoparka pārvaldība - no auto iegādes līdz tā īpašnieka maiņai" , kas piedāvā drošu, ērtu un kontrolējamu transportlīdzekļu īpašnieku maiņu e-vidē, ko var izmantot kā juridiskās, tā arī fiziskās personas.

Kategorijā "Labākā kiberdrošības iniciatīva" visaugstāko atzinību izpelnījās Latvijas Interneta asociācijas iniciatīva "Latvijas Drošāka interneta centrs", kas veic izglītošanas darbu interneta satura drošības jomā - par iespējamajiem riskiem un apdraudējumiem internetā.

Labākā "E-skolotāja" tituls šogad piešķirts pasniedzējam Kasparam Irbem, kurš ikdienā māca jauniešiem programmēšanas iemaņas mācību centrā "SIA Learn IT".

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) savu speciālbalvu pasniedza kategorijā "Uzņēmuma digitālā transformācija" IT tehnoloģiju uzņēmumam "Squalio Group", kas radījis personas datu apstrādes reģistru "Wisery" ar mērķi atvieglot personas datu apstrādi VDAR kontekstā.

AS "Citadele banka" saņēma "Latvijas Mobilā telefona" speciālbalvu kategorijā "Uzņēmuma digitālā transformācija" par mobilo lietotni, kas būtiski pārveidoja visu uzņēmumu, ieviešot "Agile" domāšanas kultūru visos uzņēmuma līmeņos un struktūrās.

Vairāk par "Platīna peles 2018" laureātiem - šeit.

Avots: ziņu aģentūra LETA
Foto: LIKTA