Dokumentu elektroniska parakstīšana, saņemot notāru pakalpojumus tiešsaistē

Saņemot notariālos pakalpojumus portālā www.latvijasnotars.lv videokonferences režīmā, dokumentu elektroniska parakstīšana ir iespējama gan ar eParakstu pašā portālā videokonferences laikā, gan ar Smart-ID caur dokumentu parakstīšanas vietni www.dokobit.com.

Informācija par eParaksta saņemšanu pieejama šeit. Pašlaik pieteikties un saņemt eParakstu Mobile iespējams ar kurjera starpniecību bez maksas.

Informācija par dokumentu parakstīšanu www.dokobit.com vietnē pieejama šeit. Videopamācība, kā dokumentus parakstīt, pieejama arī šeit. Līdz 30. aprīlim vietne piedāvā dokumentu attālinātu parakstīšanu bez maksas.

Svarīgi! Lai parakstītu dokumentus www.dokobit.com vietnē, nepieciešama Smart-ID kvalificētā versija. Par to, vai Jums tāda ir, varat pārliecināties savā Smart-ID aplikācijā sadaļā “Lietotāja informācija” (pie “Konta līmenis” jābūt ierakstam “Smart-ID kvalificēts elektroniskais paraksts”). Ja Jums šī kvalificētā Smart-ID paraksta nav, jāvēršas savā bankā vai jāveic tas attālināti, izmantojot biometrisko verifikāciju. Vairāk informācijas par šo iespēju - šeit