Pasniegti 2023. gada Tieslietu sistēmas apbalvojumi

2023.gada 12. maijā Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā pasniedza Tieslietu sistēmas augstākos apbalvojumus – Goda zīmes.

Tieslietu sistēmas apbalvošanas padome lēma piešķirt Goda zīmes arī pieciem Latvijas notariāta pārstāvjiem:

 II pakāpes Goda zīmes saņēma:

JĀNIS SKRASTIŅŠ, Latvijas Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētājs, zvērināts notārs, par īpaši nozīmīgu ieguldījumu tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā.

GATIS LITVINS, Latvijas Zvērinātu notāru padomes rīkotājdirektors, par īpaši nozīmīgu ieguldījumu tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā.

III pakāpes Goda zīmes saņēma:

ANTA MALDUPE-KRŪMIŅA, Latvijas Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētāja vietniece, zvērināta notāre, par ieguldījumu tieslietu sistēmas attīstībā un priekšzīmīgu, godīgu un radošu darba pienākumu izpildi tieslietu jomā.

VITĀLIJS BOGDĀNS, zvērināts notārs, par ieguldījumu tieslietu sistēmas attīstībā un priekšzīmīgu, godīgu un radošu darba pienākumu izpildi tieslietu jomā.

DITA RELIŅA, Latvijas Zvērinātu notāru padomes Juridiskās nodaļas vadītāja, par priekšzīmīgu, godīgu un radošu darba pienākumu izpildi tieslietu jomā.

Tieslietu ministre, Tieslietu sistēmas apbalvošanas padomes priekšsēdētāja Inese Lībiņa-Egnere apbalvojumu saņemšanas ceremonijā norādīja: “Labi padarīts darbs tiesiskuma un taisnīguma nodrošināšanā bieži vien pārsniedz darba vai amata aprakstu tekstuālās robežas, prasa izdarīt vairāk, nekā nosaka formālais pienākums, un prezumē spēju ieraudzīt īstus cilvēkus, sadzirdēt viņu stāstus un neatstāt viņus vienus. Šodien, pasniedzot Tieslietu sistēmas augstākos apbalvojumus¸ saredzam, godinām un sveicam šādus darba darītājus tiesiskuma, taisnīguma un tieslietu sardzē!”

Bilžu galerija un plašāka informācija Tieslietu ministrijas tīmekļvietnē.